Pronađena veća količina cigareta i duhana

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prilikom pretraga na području Zagreba carinski i policijski službenici pronašli i oduzeli 1012 šteka cigareta i 257 kg sitno rezanog duhana
 

21. listopada 2023. godine carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, SMJ Zagreb, u suradnji sa policijskim službenicima PU zagrebačke izvršili su pretragu stambenih i drugih objekata na području Zagreba kojim se koriste dvije osobe, hrvatski državljani otprije poznati po nezakonitom posjedovanju, skladištenju i prodaji duhanskih proizvoda.
Prilikom pretraga pronađeno je i od osumnjičenih oduzeto ukupno 1.012,00 šteka (10.120 paketića ispunjenih sa 202.400,00 komada) raznih vrsta cigareta i ukupno 257,00 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u PVC vrećice ispunjenih sa po 0,4 kg i 0,5 kg sitno rezanog duhana i pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu na području Zagreba. Pronađeni duhanski proizvodi nisu označeni duhanskim markicama MF RH.
Područna jedinica Služba za mobilne jedinice Zagreb će protiv osumnjičenog dvojca podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. stavak 01 Kaznenog zakona, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za solidarnu naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 59.172,95 EUR-a. Roba je oduzeta.
 


Pisane vijesti