Prilikom pregleda vozila otkrivene skrivene cigarete i duhan

  • Slika /slike/Vijesti/2016/4448/Glavna slika 1.jpg
  • Slika

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek i Rijeka, 13. listopada, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta i prodaje duhana.

Na RGP Tovarnik, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, pretragom teretnog vozila, turskih registracijskih oznaka, pronašli su 4400 komada raznih vrsta cigareta, koje je vozač sakrio u kabini ispod obloge mjenjača. Protiv vozača je podnesen prekršajni nalog u iznosu od 3.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 2.927,80 kuna. Roba je oduzeta.
 
Isto tako, pored naplatnih postaja Oštrovica, na autoputu Rijeka - Zagreb, od strane carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Rijeka, zaustavljeno je osobno vozilo. U vozilu su pronađene četiri PVC vreće u kojima se nalazilo 69,95 kg sitno rezanog duhana na koji nije plaćena trošarina. Vlasniku duhana uručen je prekršajni nalog u iznosu od 12.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 38.472,50 kuna. Roba i osobni automobil koji su predmet prekršajnog djela su mu oduzeti.

Pisane vijesti