Predsjednik vlade RH, dr.sc. Ivo Sanader otvorio Carinarnicu Slavonski Brod

 

        Premijer dr.sc. Ivo Sanader u pratnji visoke delegacije Vlade RH, dana 04. prosinca 2006. godine, posjetio je i svečano otvorio Carinarnicu Slavonski Brod, koja je smještena u krugu tvrtke Đure Đaković i koja će zapošljavati ukupno 174 djelatnika.

        Visoku delegaciju dočekao je ravnatelj Carinske uprave RH, gospodin Mladen Barišić, u pratnji saborskih zastupnika i gradonačelnika grada Slavonski Brod, te ostalih uzvanika.

        Između ostalog pri otvaranju carinarnice naglašeno je kako se ovim činom napokon ostvaruje dugogodišnja želja gospodarstvenika ovoga kraja. U tom pogledu u organizacijskoj strukturi Carinske službe izvršene su brojne prilagodbe kako bi carinarnica imala sve preduvjete za uspješan početak rada u svim segmentima.

        Tijekovi kretanja roba na području Brodsko – posavske i Požeško – slavonske županije i rast gospodarskih aktivnosti zahtijevali su adekvatnu potporu u radu državne administracije u cilju smanjenja troškova koje terete gospodarstvo. Tisuće i tisuće obrađenih carinskih dokumenata u Carinskim Ispostavama na ovom području, kako na graničnim prijelazima tako i u unutrašnjosti govore o danonoćnom predanom radu i ostvarivanju značajnog prihoda u državi proračun ( samo u prvih deset mjeseci ove godine naplaćeno je od carinskih ispostava koje djeluju na tom području 177.961.491,48 kuna). Otkriveni carinski prekršaji, rezultat detaljnih kontrola, kontinuirano pomažu u sprečavanju sive ekonomije, pomoć su gospodarstvenicima u uspostavi ravnopravnije konkurencije u teškim uvjetima svjetskog tržišta. Uspostava koridora za provoz trošarinske robe na ovom području, jedan je u nizu mjera prevencija carinskih prekršaja i osiguranje naplate prihoda za trošarinske robe.

        Premijer dr.sc. Ivo Sanader i ministar financija gospodin Ivan Šuker, u svom obraćanju zahvalili su se ravnatelju Carinske uprave gospodinu Mladenu Barišiću i svim carinskim službenicima na dosadašnjem predanom i uspješnom radu, te su u pratnji ravnatelja Barišića i gospođe Verica Babić, koja je imenovana pročelnicom Carinarnice Slavonski Brod obišli novouređeni poslovni prostor carinarnice.

 
 
 
 
 
 

 



Pisane vijesti