Potpisan sporazum o razumijevanju između Carinske uprave i društva Beiersdorf AG

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/pmpo0w_11301.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U skladu s hrvatskim carinskim propisima, kao i s najboljom praksom Europske unije te međunarodnom praksom, Carinska uprava Ministarstva financija Republike Hrvatske danas je sklopila Sporazum o razumijevanju s društvom Beiersdorf AG, jednom od vodećih svjetskih kompanija za njegu kože.

Sklopljeni Sporazum o razumijevanju je pokazatelj trajne predanosti i suradnje između javnog i privatnog sektora, s težištem na stvaranju sigurnog okruženja za gospodarski razvoj i investicije, kao i zaštitu intelektualnog vlasništva te prava potrošača.

Sporazum o razumijevanju uspostavlja unaprijeđeni okvir za suradnju između društva Beiersdorf AG i Carinske uprave Ministarstva financija Republike Hrvatske usmjerenu na učinkovito sprječavanje nezakonite prekogranične trgovine proizvodima kojima se povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva u skladu s općim načelima iz kojih proizlazi potreba stvaranja najpovoljnijih uvjeta za zaštitu i sigurnost društva i tržišta u okruženju partnerskih odnosa carinske službe i pouzdanih gospodarskih subjekata.

Definiranje i uređenje partnerskih odnosa s pouzdanim gospodarskim subjektima kroz sklapanje sporazuma o razumijevanju ili sličnih instrumenata suradnje i partnerstva carine s gospodarstvom dio je šireg, međunarodnog i, poglavito, europskog koncepta shvaćanja uloge carine u suvremenom društvu, a prvi takav sporazum Carinska uprava je sklopila upravo s društvom Beiersdorf AG.

Svečanosti potpisivanja Sporazuma o razumijevanju bio je nazočan predstavnik Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu i njemačke Carinske policije.



Pisane vijesti