Posjeta izaslanstva carinske uprave kraljevine tajlanda središnjem uredu carinske uprave

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/lrmnbn_7291.jpg
  • Slika
  • Slika
Dana 6. rujna 2010. godine, u sklopu trodnevnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj, u Središnjem uredu Carinske uprave boravilo je visoko izaslanstvo Carinske uprave Kraljevine Tajlanda na čelu sa gosp. Somchai Sujjapongse, generalnim direktorom. Gosp. Sujjapongsea i ostale članove tajlandskog izaslanstva primio je g. Mladen Barišić, državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave.

Gosp. Barišić je tajlandsko izaslanstvo upoznao sa nadležnostima i radom hrvatske Carinske uprave uz osvrt na nastojanja koja Carinska uprava poduzima na razvoju svojih administrativnih i operativnih kapaciteta a radi ostvarivanja zaštite i sigurnosti građana uz istovremeno olakšavanje trgovinske razmjene. Razgovori su vođeni o mogućnostima jačanja uzajamne suradnje carinskih službi dviju zemalja a kako bi se osigurala ispravna primjena carinskoga zakonodavstva i spriječilo suzbijanje kršenja carinskih propisa. Članovi oba izaslanstva su zaključili kako će ovaj posjet pridonijeti daljnjem poboljšanju  suradnje između dviju carinskih službi.

Ujedno u sklopu ovog posjeta tajlandska delegacija posjetila je i carinsku robno-graničnu ispostavu Bregana na kojoj je stekla izravan uvid u svakodnevni rad hrvatske carinske službe na jednom od najprometnijih graničnih  prijelaza u RH.



Pisane vijesti