Pokušaj krijumčarenja 65,295 kg heroina na CI Bajakovo

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/Heroin_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dubinskom kontrolom u suradnji PU Osječko Baranjske i Carinarnice Osijek, dana 15. siječnja 2008. otkriven je pokušaj krijumčarenja 65,295 kg opojne droge tipa heroin. Heroin je pokušao prokrijumčariti hrvatski državljanin u teretnom kamionu hrvatskih registarskih oznaka, koji je u tovarnom prostoru prevozio naranče iz Republike Turske u Republiku Hrvatsku.

 

Zapljeni su prethodile mjere i radnje djelatnika Policijske uprave Osijek, koji su zatražili pomoć djelatnika Carinarnice Osijek kako bi napravili detaljan pregled i pretragu samog prijevoznog sredstva i utovarene robe. Kamion je na graničnom prijelazu Bajakovo pregledan rendgen uređajem, nakon čega se pristupilo detaljnom pregledu robe i tovarnog prostora, a potom i pregledu priključnog vozila kamiona, kao i vučnog vozila, odnosno kabine kamiona.

 

Prilikom detaljnog pregleda unutrašnjosti kabine uočene su određene nepravilnosti u prostoru iznad vrata, na dijelu kabine iznad suvozačevih vrata. Bušenjem navedenog prostora počela je ispadati sumnjiva tvar koja je podvrgnuta testu za opojne droge, gdje je isti reagirao na heroin.  Skidanjem tapeciranog krova, te skidanjem zaštite od buke uočen je prostor veličine 15x25 cm učvršćen vijcima. Skidanjem vijaka pronađeno je 60 paketića umotanih samoljepivom vrpcom čiji sadržaj je bio heroin. Postupak je ponovljen i s vozačeve strane što je dovelo do otkrića još 60 identičnih  paketića, što je u ukupnoj količini rezultiralo pronalaskom 65,295 kg heroina.

 

Počinitelj prekršaja predan je policiji na daljnju kriminalističku obradu, te će protiv istog biti pokrenut prekršajni i kazneni postupak.



Pisane vijesti