Pokrenuti prekršaji zbog nenamjenske uporabe označenih plinskih ulja

Slika /arhiva/Slike/Novosti/54q0en_9001.jpg
Dana 01. ožujka 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, podnijeli su prekršajne prijave u dva odvojena slučaja protiv fizičkih osoba, vlasnika obrta sa područja grada Siska, te Svetog Ivane Zeline, na temelju Zakona o trošarinama.

Naime, provjerom namjenske uporabe pogonskog goriva u radnom stroju, kao i provjerom pogonskog goriva u teretnom vozilu utvrđena je prisutnost indikatora za označavanje plinskog ulja za grijanje i plinskog ulja obojanog plavom bojom.

Podnesene su prijave o počinjenim prekršajima na temelju članka 80. stavak 1. točka 51., Zakona o trošarinama, što je kažnjivo po članku 80. stavak 2. i za što je Zakonom o trošarinama predviđena novčana kazna u iznosu od 20.000,00 do 500.000,00 kuna za fizičku osobu obrtnika, ako je prekršaj počinila u vezi s obavljanjem obrta. Uz prijavu o počinjenom prekršaju Odjelu za carinsko upravni postupak Carinarnice Zagreb su podneseni i zahtjevi za naplatu trošarine sukladno članku 76. stavak 2. Zakona o trošarinama u ukupnom iznosu od 24.200,00 kuna.



Pisane vijesti