Podnesene četiri prekršajne prijave temeljem zakona o trgovini na ci buje

Slika /arhiva/Slike/Novosti/to4vb4_8641.jpg
Dana 04. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Pula, na Carinskoj ispostavi Buje, carinski službenici podnijeli su četiri prekršajne prijave   temeljem Zakona o trgovini.
 
Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, carinski službenici CI Buje podnijeli su četiri prekršajne prijave za počinjeni carinski prekršaj temeljem Zakona o trgovini. Po carinskoj deklaraciji prijavljena je roba kao plinsko lož ulje sa sadržajem sumpora većim od 0,05%, ali manjim od 0,2 %.

Zbog sumnje u ispravnost razvrstavanja uvezene robe, izvršeno je uzorkovanje prijavljene robe te je temeljem nalaza carinskog laboratorija utvrđeno da se radi o plinskom loživom ulju sa sadržajem sumpora ne većim od 0,05%.

Budući da za uvoz naprijed navedene robe primatelj nije posjedovao suglasnost Ministarstva gospodarstva prema Uredbi o uvjetima za obavljanje trgovine na veliko i trgovine s inozemstvom za određenu robu, tom radnjom primatelji robe postupili su u suprotnosti s odredbama članka 6. stavak 1. Uredbe o uvjetima za obavljanje trgovine na veliko i trgovine s inozemstvom za određenu robu, kao i odredbama članka 8. i 20. Zakona o trgovini, te su počinili prekršaj po članku 70. stavak 1. alineja 5. Zakona o trgovini.

Vrijednosti robe-plinskog lož ulja, u sva četiri slučaja inosi 56.927,92 EUR-a, odnosno 425.128,00 kuna.


Pisane vijesti