Ploče: Vršeći mjere carinskog nadzora carinici otkrili više pokušaja unosa neprijavljene robe

Slika /arhiva/Slike/Novosti/ji3etl_10631.jpg

Dana 28.06.2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, na Carinskoj ispostavi Mali Prolog vršeći mjere carinskog nadzora na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je autobus talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao talijanski državljanin. Detaljnim pregledom autobusa u prtljažniku istog pronađena je neprijavljena roba i to 6 živih kornjača čančara koje je bez prijave carini u carinsko područje Republike Hrvatske pokušala unijeti talijanska državljanka, jedna od putnica. Kornjače su privremeno oduzete, a o događaju je obaviještena nadležna inspektorica Ministarstva kulture, Uprave za inspekcijske poslove zaštite prirode, te je pokrenut carinski prekršaj zbog neprijavljivanje robe po članku 240. stavak 1. točka 3. Carinskog zakona.

Istoga dana, tijekom redovite kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, vršeći mjere carinskog nadzora kontrolirano je osobno vozilo BiH registracijskih oznaka kojim je upravljao BiH državljanin. S obzirom da je isti na upit carinskog djelatnika ima li nešto za prijaviti, odgovorio niječno, pristupilo se pregledu vozila i kamp prikolice u kojoj je pronađena neprijavljena roba i to 30 litara vina i 7 litara rakije. Neprijavljena roba je privremeno oduzeta, te je protiv prekršitelja pokrenut prekršaj za neprijavljivanje robe po članku 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.

Ujedno je tijekom redovite kontrole vršeći mjere carinskog nadzora detaljno pregledano osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljala fizička osoba sa prebivalištem u BiH, te koja je na upit carinskog djelatnika ima li nešto za prijaviti, odgovorila niječno. Pregledom vozila u prtljažniku vozila pronađena je neprijavljena roba i to 30 litara vina u rinfuzi. Naprijavljena roba je privremeno oduzeta, te je protiv prekršitelja pokrenut prekršaj, za neprijavljivanje robe po članku 241. stavak 1. točka 02 Carinskog zakona.

Dana 28. lipnja.2011. godine, na Carinskoj ispostavi Luka Ploče, vršeći mjere carinskog nadzora, u odnosu na  podnijetu JCD za uvozni postupak, tijekom detaljnog pregleda robe u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka,  ustanovljeno je da  se osim deklarirane robe po JCD- i  nalazi i neprijavljena roba i to madraci, jastuci i pokrivači. Neprijavljena roba privremeno je zadržana, te je podnesena prijava o počinjenom prekršaju protiv pravne osobe iz Metkovića i odgovorne osobe u pravnoj osobi zbog prekršaja iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.



Pisane vijesti