Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Rijeka otkrili povrede carinskih i trošarinskih propisa

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1577_201309271006107498.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 26. rujna 2013. godine, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Rijeka, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Rijeka, provodili su pojačani carinski i trošarinski nadzor, slijedom čega je otkriveno nekoliko nepravilnosti.

U mjestu Dražica, u blizini kružnog toka zatečeno je teretno motorno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka, ispred kojeg je hrvatski državljanin nudio na prodaju voće i povrće iz vlastite proizvodnje, iako nema odobrenje predstavničkog tijela grada ili općine, čime je počinjen prekršaj opisan u članku 71. stavak 1. točka 7. Zakona o trgovini. Roba, u ukupnoj količini od 13.575 kg privremeno je oduzeta do okončanja prekršajnog postupka.

U istom vozilu utvrđena je povreda trošarinskih propisa, zbog postojanja sumnje u nenamjensku upotrebu pogonskog goriva, s obzirom na prisutnost goriva što ukazuje na postojanje plinskog ulja označenog plavom bojom. Protiv počinitelja bit će pokrenuta prekršajna prijava, za prekršaj opisan u članku 102. stavak 1. točka 79. Zakona o trošarinama.

Istog je dana na Kontejnerskom terminalu Brajdica izvršen pregled kontejnera zbog sumnje u povredu prava intelektualnog vlasništva, te je utvrđeno da se u istom nalazi obuća i odjeća, te slušalice u ukupnoj količini od 250 kartona. Roba je do okončanja postupka smještena u carinsko skladište, a u konkretnom slučaju radi se o slijedećim robnim markama: Ferrari, Hilfiger, Speedo, Scuba-sub, Schiesser.



Pisane vijesti