Otkriveno više pokušaja krijumčarenja cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/aaxcf1_11921.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

20., 24. i 26. veljače 2012. godine, na područjima mjesne nadležnosti Carinarnica Split, Osijek i Vukovar, otkriveno je nekoliko pokušaja krijumčarenja cigareta.
Dana 20. veljače 2012. na području mjesne nadležnosi Carinarnice Split, ovlašteni carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, prilikom provođenja redovnih mjera nadzora na motornom brodu domaćeg operatera, pregledom strojarnice, pronašli su ukupno 80.980 komada različitih vrsta cigareta. Pronađene cigarete oduzete su uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, a protiv prekršitelja je podnijeta kaznena prijava iz članka 298. Kaznenog zakona.
Dana 24. veljače 2012. godine, carinski službenici Carinarnica Osijek i Slavonski Brod, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, na ulasku u Republiku Hrvatsku, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa uz asistenciju službenog psa za detekciju duhana i duhanskih proizvoda Carinarnice Slavonski Brod, na CI Erdut, zaustavili su osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojime je upravljao hrvatski državljanin. Pretragom osobnog vozila pronađeno je 3.900 komada cigareta ("Walter Wolf" i "Walter Wolf Gold 100s") označenih markicama Ministarstva Financija Republike Srbije, ukupne vrijednosti 1.755,00 kuna. Navedenim radnjama i prema nalogu državnog odvjetnika, Odsjek za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, podnosi  kaznenu prijavu temeljem članka 298. Kaznenog zakona. Roba je privremeno izuzeta do okončanja kaznenog postupka.
Dana 26. veljače 2012. godine, carinski službenici Carinarnice Vukovar, na CI Bajakovo, zaustavili su kombi vozilo talijanskih registracijskih oznaka kojime je upravljao makedonski državljanin. Pregledom vozila pronađeno je u putnim torbama 3400 komada cigareta, u sjedalima vozila 4000 komada cigareta „Rodeo“, a u bočnoj stranici vozila 10.800 komada cigareta „Rodeo“. Ukupno je pronađeno 18.200 komada cigareta „Rodeo“. Pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 6.000,00 kn, dok je roba oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Također, istoga dana, carinski službenici Carinarnice Vukovar, na CI Bajakovo, zaustavili su kombi vozilo švicarskih registaracijskih oznaka kojime je upravljao švicarski državljanin. Pregledom je pronađeno u putnim torbama 1200 komada cigareta „Lucky Strike“ i 1000 komada cigareta „Marlboro“, dok je u jednoj kartonskoj kutiji pronađeno 4600 komada cigareta „Marlboro“. Ukupno je pronađeno 6800 komada cigareta. Pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 6.000,00 kn, dok je i ova roba oduzeta u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti