Otkriveni pokušaji neprijavljivanja tableta Naposin i Clenbuterol, proizvoda od metala i zlatne ogrlice

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/avpx2d_9391.jpg
  • Slika

Dana 30. ožujka 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, u zajedničkoj suradnji carinskih i policijskih službenika, spriječen je pokušaj krijumčarenja tableta u procijenjenoj tržišnoj vrijednosti od 501.950,00 kuna. Naime, na putnički ulaz CI Bregana, pristiglo je osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Na temelju analize rizika u zajedničkoj suradnji carinskih i policijski službenika GP Bregana pristupilo se detaljnom pregledu navedenog vozila u kojem je pronađeno neprijavljenih 49700 komada tableta Naposim te 4950 komada Clenbutorana. Točno određenje predmetnih tableta kao robe koja ulazi u kategoriju lijekova ( ili eventualno dodataka prehrani) kao i karakteristike same robe utvrditi će se u suradnji s nadležnim stručnim tijelima.


Također istoga dana carinski službenici GP Bregana spriječili su pokušaj nepodnošenja JCD-a za metalne trake u roli, metalne sanduke i palete u količini od 27 koleta i 5788,00 kg. Navedena neprijavljena roba nalazila se u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske i koja je po računima procijenjena na iznos od 17.688,00 kuna. Nepodnošenjem jedinstvene carinske deklaracije počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona


Ujedno je istoga dana protiv hrvatskog državljanina pokrenuta prijava na temelju članka 241. stavak 1. točka 2 Carinskog zakona jer isti nije na putničkom ulazu prijavio ovlaštenom carinskom službeniku uvoz zlatne ogrlice u vrijednosti od 13.270,00 kuna, a koju je navedeni posjedovao u osobnom vozilu slovenskih registarskih oznaka.

 



Pisane vijesti