Otkriveni pokušaji neprijavljivanja kozmetičkih proizvoda i 56 komada tableta “Cialis”

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/acvhi5_9111.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 08. ožujka 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Ilok i Bajakovo, provođenjem mjera carinskog nadzora spriječeni su pokušaji neprijavljenog unosa robe u carinsko područje Republike Hrvatske.

Naime, na putnički ulaz CI Ilok, pristiglo je osobno motorno vozilo, austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike BiH. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega je carinski službenik pristupio detaljnom pregledu vozila tijekom kojeg je u prtljažnom prostoru pronađeno neprijavljenih 48 komada kozmetičkih proizvoda u vrijednosti od 5.490,00 kuna. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.400,00 kuna. Roba koja je predmet prekršaja oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Također istoga dana , na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su pokušaj neprijavljivanja 56 komada tableta “Cialis“. Na putnički ulaz CI Bajakovo, pristigao je autobus, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike BiH. Detaljnom pretragom autobusa, pronađeno je neprijavljeno u hladnjaku 56 komada tableta “Cialis“ u vrijednosti od 2.240,00 kuna. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna, a roba koja je predmet prekršaja oduzeta je u korist Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti