Otkrivena ilegalna praonica goriva i podzemni spremnici s naftnim derivatima te veća količina oružja

  • Slika /slike/Vijesti/2016/4501/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe i Odjela za mobilne jedinice Zagreb, 2. studenog, otkrili su ilegalnu praonicu goriva i podzemne spremnike s naftnim derivatima namijenjeno crnom tržištu u svrhu korištenja kao pogonsko gorivo.

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Zagrebu, na području Zagreba, izvršena je pretraga kuće, gospodarskih zgrada te prijevoznih sredstava kojima se koristio hrvatski državljanin. Prilikom pretrage kuće, pronađena je veća količina vatrenog oružja i streljiva, odnosno pet pušaka, pištolj, prigušivač te 5353 komada raznog vatrenog streljiva. Daljnjom pretragom dvorišnih i drugih objekata u dvorišnom objektu je pronađeno postrojenje s opremom za uklanjanje boje i indikatora iz označenih naftnih derivata te veća količina naftnih derivata u ukupnoj količini od 19.900,00 litara, a koji su se nalazili u spremnicima te u autocisterni hrvatskih registarskih oznaka.
 
Također istoga dana u Petrinji, obavljajući mjere redovnog nadzora, carinski službenici su izvršili nadzor tvrtke koja se nalazi na navedenom području. Nadzorom je utvrđeno da se na navedenoj adresi, nalazi pet podzemnih spremnika za skladištenje naftnih derivata. Pregledom spremnika utvrđeno je da se u jednom spremniku nalazi 24.059,00 litara naftnih derivata, za koje odgovorna osoba ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu robe.
 
Protiv prekršitelja biti će podnesene odgovarajuće prijave te će se podnijeti zahtjev za naknadni obračun trošarine, a roba i postrojenje s opremom biti će oduzeto.

Pisane vijesti