Otkriven pokušaj neprijavljivanja sportske opreme, opreme za auto-praonicu te 8168 komada razne robe

Slika /arhiva/Slike/Novosti/urotnh_9511.jpg
Dana 05. travnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski su službenici otkrili pokušaj neprijavljivanja sportske opreme. Naime, u osobnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, carinici su pronašli neprijavljeno 95 komada sportske opreme za hokej na travi u vrijednosti od  16.239,00 kuna. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona te je protiv prekršitelja podnesena je prijava o počinjenom prekršaju.

Istoga dana na području nadležnosti iste Carinarnice carinski su službenici otkrili neprijavljivanje opreme za auto-praonicu i potrošnog materijala u vrijednosti od 13.330,00 kuna. Spomenuta roba nalazila se u vozilu talijanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske.  Protiv navedenog prekršitelja podnesena je prijava za počinjeni prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2 Carinskog zakona.

Također na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana kod državljanina BiH, u teretnom vozilu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, carinski su službenici otkrili 8168 komada neprijavljene razne robe i to: torbe, čarape, lančiće, cipele, naušnice te ukrasna stakalca u vrijednosti od 15.856,00 kuna. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a protiv prekršitelja podnesena je prijava o počinjenom prekršaju.

Pisane vijesti