Otkriven nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana na području Karlovca

  • Slika /9082/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Dax“ u suradnji s policijskim službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i Operativne grupe Zagreb pregledom teretnog vozila na području Karlovca pronašli su velike količine  nelegalnog sitno rezanog duhana.  

Provodeći pojačane mjere nadzora 11. prosinca 2020. godine u sklopu koordinirane akcije Carinske uprave, Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Dax“, u suradnji s policijskim službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i Operativne grupe Zagreb, na području grada Karlovca izvršena je pretraga teretnog vozila prilikom čega su pronađene veće količine sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija RH.
 
Pregledom teretnog vozila pronađeno je ukupno:
- 200,00 kg sitno rezanog duhana zapakiranih u 10 crnih PVC vreća.
 
Protiv prekršitelja bit će podnesena kaznena prijava, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 160.000,00 kuna privremeno je oduzeto teretno vozilo kao i pronađena roba.

                           



Pisane vijesti