Otkrili nezakonit prijevoz suhog duhana u listu na području grada Zagreba

  • Slika /9065/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Bella“ u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice te policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke pronašli su velike količine nelegalnog suhog duhana u listu i sitno rezanog duhana pregledom kombi vozila i garažnog prostora na području Zagreba.

Provodeći pojačane mjere nadzora 8. prosinca 2020. u sklopu koordinirane akcije Carinske uprave, Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Bella“, a u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije (Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice) i policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke (Operativna grupa Zagreb), na području grada Zagreba izvršena je pretraga kombi vozila i garažnog prostora prilikom čega su pronađene velike količine suhog duhana u listu i sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija RH.
 
Pregledom kombi vozila i garažnog prostora pronađeno je ukupno:
- 12 kartonskih kutija ispunjenih s 1.374,00 kg suhog duhana u listu,
- 3 PVC vreće ispunjene s 59,60 kg sitno rezanog duhana, 
-1 komad električne rezalice za duhan,
-41 komad noževa raznih dimenzija za rezalicu za duhan,
-1 komad digitalne vage.

Protiv prekršitelja bit će podnesene kaznene prijave te zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 1.147.600,00 kuna. Pronađena roba  i vozila su oduzeti.

                           



Pisane vijesti