Oglas o javnoj prodaji, druga usmena javna dražba - područni carinski ured zagreb izlaže na javnu prodaju drugom usmenom javnom dražbom, noževe

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1968_201411282159248764.jpg

1. MJESTO I VRIJEME PRODAJE, NOŽEVA 

Javna prodaja drugom Usmenom javnom dražbom izvršiti će se 12. Prosinca 2014. godine u 10 sati u prostorijama Područnog carinskog ureda Zagreb, soba 301. Treći kat, Avenija Dubrovnik 11, 10000 Zagreb

2. VRSTA ROBE IZLOŽENE NA JAVNU PRODAJU

a) noževi 225 setova

Javna prodaja drugom Usmenom javnom dražbom noževa vrši se za grupu robe izložene na javnu prodaju ukupno, ne pojedinačno, prodaja se vrši po modelu viđeno kupljeno, bez garancije proizvođača.

3. IZNOS POČETNE PRODAJNE CIJENE ZA DRUGU USMENU JAVNU DRAŽBU

a) noževi 225 setova

7.800,00 kn 

4. VISINA JAMČEVINE ZA SUDJELOVANJE U JAVNOJ PRODAJI

Visina jamčevine iznosi 10% procijenjene vrijednosti oduzetih predmeta

a) noževi 225 setova

jamčevina iznosi 780,00 kn 

Jamčevina se uplaćuje za onu grupu robe za koju osoba sukladno uvjetima objavljenim u oglasu želi licitirati na javnoj dražbi.

Jamčevina se uplaćuje na poseban račun Područnog carinskog ureda Zagreb.

Broj računa Područni carinski ured Zagreb: HR1810010051784500183

Poziv na broj:  HR11 30007-5142-00315914

Opis plaćanja, jamčevina za Javnu prodaju drugom usmenom javnom dražbom za grupu a) noževi.

Jamčevinu je potrebno uplatiti 11. prosinca 2014. godine do 12 sati.

Na Javnu prodaju drugom usmenom javnom dražbom potrebno je 12. prosinca do 9 i 30 sati dostaviti potvrdu o uplaćenoj jamčevini u Područni carinski ured Zagreb, Odjel za prodaju robe, Avenija Dubrovnik 11, 10000 Zagreb.

5. MJESTO I VRIJEME RAZGLEDAVANJA ROBE IZLOŽENE NA JAVNU PRODAJU

Noževi, izloženi na javnu prodaju drugom usmenom javnom dražbom , mogu se razgledati 05. Prosinca 2014. godine u vremenskom razdoblju od 10 do 12 sati na prostoru ispred Carinskog skladišta Područnog carinskog ureda Zagreb, Intereuropa, Skladište 5. Zagrebački Velesajam, 10000 Zagreb.

Telefon za informacije o javnoj prodaji 01 651 1599, Područni carinski ured Zagreb, Odjel za prodaju robe, Avenija Dubrovnik 11, 10000 Zagreb.

6. UVJETI SUDJELOVANJA PRAVNIH I FIZIČKIH OSOBA NA JAVNOJ PRODAJI USMENOM JAVNOM DRAŽBOM

Na javnoj prodaji drugom usmenom javnom dražbom noževa mogu sudjelovati Pravne osobe i fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost, pod uvjetom da uplate oglasom određenu visinu jamčevine koja iznosi 10% početne prodajne cijene noževa i predoče dokaz o obavljanju registrirane djelatnosti, izvod iz sudskog registra poslovnih subjekata.

U postupku druge usmene javne dražbe noževa , mogu sudjelovati odgovorne osobe koje zastupaju pravne osobe i fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost, osobe koje sudjeluju na usmenoj javnoj dražbi u ime i za ime pravnih osoba i fizičkih osoba koje obavljaju registriranu djelatnost moraju dostaviti pismenu suglasnost pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju registriranu djelatnost o zastupanju na usmenoj javnoj dražbi ovjerenu kod javnog bilježnika.

Dokaze o obavljanju registrirane djelatnosti, izvode iz sudskog registra poslovnih subjekata, pismene suglasnosti pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju registriranu djelatnost potrebno je dostaviti 12. Prosinca do 9 i 30 sati u Područni carinski ured Zagreb, Odjel za prodaju robe, Avenija Dubrovnik 11, 10000 Zagreb.

7. POSTUPAK JAVNE PRODAJE

Javnu prodaju drugom usmenom javnom dražbom noževa i provodi Povjerenstvo za preuzimanje, smještaj, čuvanje, procjenu vrijednosti, prodaju, besplatnu dodjelu i uništavanje oduzetih predmeta Područnog carinskog ureda Zagreb imenovano rješenjem Područnog carinskog ureda Zagreb KLASA: 080-02/14-01/26, URBOJ:513-02-3000/2-14-1 od 15. Svibnja 2014. godine.

Povjerenstvo za preuzimanje, smještaj, čuvanje, procjenu vrijednosti, prodaju, besplatnu dodjelu i uništavanje oduzetih predmeta Područnog carinskog ureda Zagreb utvrdilo je vrijednost noževa u svrhu javne prodaje drugom usmenom javnom dražbom, odnosno početnu prodajnu cijenu ZAPISNIKOM O PROCJENI VRIJEDNOSTI ODUZETE ROBE, KLASA: 413-01/14-01/3159, URBROJ:513-02-3003/8-14-2 od. 23. Listopada.

Prodaja putem nadmetanja

Sukladno članku 10. Pravilnika o načinu postupanja s predmetima oduzetim u prekršajnim postupcima koji su postali vlasništvo Republike Hrvatske (Narodne novine 38/14) dalje Pravilnika;

Postupak prodaje putem nadmetanja održat će se i ako sudjeluje samo jedan ponuditelj.

Na početku nadmetanja povjerenstvo će upoznati ponuditelje da svojom prisutnošću potvrđuju prihvat oglašenih uvjeta prodaje te da imaju pravo izjavljivati prigovore na tijek nadmetanja zaključno do završetka dražbe.

Predmet prodaje putem nadmetanja prodat će se ponuditelju koji je ponudio najvišu cijenu.

Ako prva javna dražba ne uspije, pristupa se drugoj javnoj dražbi. Druga javna dražba objavljuje se na isti način kao i prva, s tim da u oglasu mora biti izričito naznačeno kako se radi o drugoj javnoj dražbi.

Na drugoj javnoj dražbi oduzeti predmet ne smije se prodati ispod polovine utvrđene cijene oduzetog predmeta.

Zapisnik o prodaji putem nadmetanja

Sukladno članku 12. Pravilnika

O postupku prodaje putem nadmetanja povjerenstvo sastavlja zapisnik u koji upisuje podatke o predmetu prodaje, o utvrđenoj cijeni za predmet, sudionicima javne prodaje, postignutoj cijeni i kupcu predmeta.

Zapisnik potpisuju predsjednik i članovi povjerenstva, osoba koja je tijekom postupka izjavila prigovor iz članka 10. Pravilnika, te ako je prodaja uspjela i kupac.

Nakon što naprijed navedene osobe potpišu zapisnik, nadmetanje se smatra završenim. Iznimno, nadmetanje će se smatrati završenim i ako osoba koja je izjavila prigovor iz članka 10. Pravilnika iz neopravdanog razloga nije potpisala zapisnik.

Zapisnik o prodaji putem nadmetanja objavljuje se na oglasnoj ploči tijela nadležnog za postupanje s oduzetim predmetima odmah po završetku nadmetanja. Objavljeni zapisnik mora biti istaknut na oglasnoj ploči najmanje tri dana.

Sukladno članku 13. Pravilnika

O izjavljenom prigovoru odlučuje čelnik tijela nadležnog za postupanje s oduzetim predmetima u roku od 8 dana od dana izjavljivanja prigovora.

Sukladno članku 15. Pravilnika

Kupac mora uplatiti ukupnu cijenu na posebno otvoren račun tijela nadležnog za postupanje s oduzetim predmetima u roku od 15 dana od zaključenja postupka prodaje.

Nije dopušteno obročno plaćanje cijene.

Uplaćena jamčevina uračunava se u ukupnu cijenu.

Kupac ne može preuzeti predmet dok ne plati ukupnu cijenu na posebno otvoren račun tijela nadležnog za postupanje s oduzetim predmetima

Jamčevina se ne vraća kupcu ako u propisanom roku ne plati ukupnu cijenu,

Sve ostale radnje rokovi i i postupci vezani uz sam postupak prodaje Povjerenstvo za preuzimanje, smještaj, čuvanje, procjenu vrijednosti, prodaju, besplatnu dodjelu i uništavanje oduzetih predmeta Područnog carinskog ureda Zagreb, izvršiti će sukladno Pravilniku o načinu postupanja s predmetima oduzetim u prekršajnim postupcima koji su postali vlasništvo Republike Hrvatske.

NAPOMENA: Prilikom formiranja početne prodajne cijene za drugi krug usmene javne dražbe sukladno člancima 5. i  10. stavak 7. Pravilnika,  Povjerenstvo je svojom odlukom KLASA: 413-01/14-01/3159, URBROJ: 513-02-3003/8-14-8 od 1. prosinca 2014. godine odlučilo da se početna prodajna cijena poveća na 7.800,00 kn slovima (sedamtisućaosamstokuna) te se stranke u postupku javne prodaje obaviještavaju o promjeni početne prodajne cijene za drugi krug usmene javne dražbe objavom na stranici Carinske uprave Republike Hrvatske.



Pisane vijesti