Oduzeta veća količina duhana i cigareta

  • Slika /6320/glavna slika 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i Slavonski Brod, u suradnji s policijskim službenicima, oduzeli su 4 800 kilograma duhana i 14 400 komada cigareta.

Provodeći mjere carinskog nadzora na graničnom prijelazu Bregana, carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Bregana zaustavili su teretno vozilo hrvatskih registarskih oznaka te su prilikom pregleda navedenog vozila pronašli 4 800,00 kilograma duhana koji nije bio najavljen Carinskoj upravi - Trošarinskom uredu za vezu.  
Isto tako, u mjestu Novi Varoš carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod zaustavili su osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka te su pregledom vozila pronašli ukupno 14 400 komada nelegalnih cigareta.

Protiv prekršitelja će se izdati prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 231.000,00 kuna, a podnijet će se i zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 2.893.385,20 kuna. Vozila i roba su oduzeti.

Pisane vijesti