Objavljen je Pravilnik o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu, akvakulturi te na povrat plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu

Donesen je Pravilnik o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu, akvakulturi te na povrat plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu. Objavljen je u „Narodnim novinama“ broj 2 od 5. siječnja 2016. i stupa na snagu 13. siječnja 2016.
 
Ovim Pravilnikom se uređuje pravo na korištenje plinskog ulja obojanog plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu i akvakulturi te pravo na povrat plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu, a što je propisano u članku 92. i članku 101. stavku 1. točki 2. Zakona o trošarinama („Narodne novine“, br. 22/13, 32/13, 81/13, 100/15 i 120/15), koje se za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu i akvakulturi do sada ostvarivalo na temelju odredaba Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu i akvakulturi („Narodne novine“, broj 156/13), koji prestaje važiti danom stupanja na snagu Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu, akvakulturi te na povrat plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu („Narodne novine“, broj 2/16).
 
Ovim novim Pravilnikom uveden je sustav povrata plaćene trošarine na bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu uz zadržavanje izravnog osolobođenja od plaćanja tošarine na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu i akvakulturi.

Pravilnik može pronaći na slijedećem linku.
 

Pisane vijesti