Obilježavanje dana carinske službe

Carinska uprava Republike Hrvatske na dan Svetog Mateja, 21. rujna, obilježava Dan carinske službe. Ove godine navršava se 17 godina rada i djelovanja carinske službe u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Već tradicionalno Carinska uprava povodom Dana carinske službe organizira prigodne svečanosti po carinarnicama, sa središnjom proslavom na Carinskim sportskim igrama, koje se i ove godine održavaju u Umagu od 25. – 28. rujna 2008. godine.

 

Isto tako, tim povodom biti će nagrađeni i carinski službenici koji su svojim predanim radom i zalaganjem doprinijeli porastu ugleda carinske službe. Ukupno 68 carinskih službenika i ove će godine na središnjoj proslavi primiti pohvalu ministra financija, a na prijedlog državnog tajnika, ravnatelja Carinske uprave, sa prigodnom novčanom nagradom.

 

U proteklom  razdoblju napravljeno je mnogo, poglavito u svezi poduzetih aktivnosti u približavanju i priključenju europskim integracijama. Visoki kriteriji koji smo pred sebe sami postavili, te odgovornost u izvršavanju postavljenih zadaća doveli su nas do iznimno kvalitetnih pomaka.

Carinska služba Republike Hrvatske pridonijela je i približavanju Republike Hrvatske međunarodnim gospodarskim i financijskim institucijama.

Isto tako, Carinska služba Republike Hrvatske uspostavila je dobre odnose i suradnju sa svim susjednim i drugim europskim i svjetskim carinskim administracijama.

 

Da smo na dobrom putu pokazuju nam ostvareni rezultati. Sve veći broj otkrivenih pokušaja krijumčarenja cigareta, tekstila, droge, te sve učinkovitiji rad Carinske uprave u nadzoru trošarinskih obveznika. Isto tako suradnja s nadležnim institucijama u borbi protiv korupcije i sankcioniranje, te udaljenje iz službe svih onih koji štete ugledu carinske službe, edukacija putem Centra za obuku carinskih službenika, te transparentnost u odnosima s javnošću pokazatelji su naše uspješnosti.

 

Stoga koristimo ovu prigodu da povodom Dana carinske službe svim carinskim službenicima i namještenicima zahvalimo na uloženom trudu u razvoj naše službe. Čestitamo Vam Dan carinske službe Republike Hrvatske, 21. rujna, Dan svetog Mateja.

 

 

Državni tajnik

Ravnatelj Carinske uprave

Mladen Barišić



Pisane vijesti