Obavijest o promjeni radnog vremena CI Jankomir i Žitnjak i promjenama postupka redovnoga izvoza robe pri ispostavama Jankomir, Žitnjak i Bregana

Sukladno Odluci državnog tajnika, ravnatelja Carinske uprave, a u svezi članka 42. Pravilnika o unutarnjem redu Ministarstva financija, donesene suizmjene o radnom vremenu Carinarnice Zagreb, Carinske ispostave Jankomir (robna)  i Carinske ispostave Žitnjak (robna).

Odlukom o radnom vremenu Carinske ispostave Jankomir (robna) određeno je od 14. travnja 2008.g. u Carinskoj ispostavi Jankomir radno vrijeme od 07,30 do 19,00 sati za pet dana u tjednu (od ponedjeljka do petka).

Odlukom o radnom vremenu Carinske ispostave Žitnjak (robna) određeno je od 14. travnja 2008.g. u Carinskoj ispostavi Žitnjak radno vrijeme od 08,00 do 19,00 sati - pet dana u tjednu (od ponedjeljka do petka) i subotom od 08,00 do 15,30 sati.

 

Navedene odluke utemeljene su na članku 94. i 112. Uredbe za provedbu carinskog zakona („NN“, br. 161/03 – 5/07) a usmjerene su poglavito na omogućavanja provedbe što većega broja carinskih procedura na navedenim carinskim ispostavama, a time i ubrzavanja protočnosti robe gospodarskihsubjekata.

 

Sukladno odluci o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija („NN“, br. 138/06), kojom izmjenom je Carinska ispostava Bregana postala robno-granična ispostava, u cilju smanjenja opterećenja robne carinske ispostave Jankomir, a time također radi ubrzavanja robnih tijekova, počevši od 21. travnja 2008. godine, svi postupci redovnoga izvoza robe (kontrolnik 510) koji su do tada obavljani na carinskoj ispostavi Jankomir, s naznakom istupa preko carinske ispostave Bregana, obavljati će se na robno graničnoj ispostavi Bregana, neovisno o vrsti robe.

 

 U svim drugim slučajevima provođenja redovnog izvoza na Carinskoj ispostavi Jankomir (kontrolnik 510),  tj. kada su kao mjesta istupa navedene druge granične carinske ispostave, navedeni postupak izvoznog carinjenja obavljati će se na carinskoj ispostavi Žitnjak.



Pisane vijesti