Obavijest korisnicima web aplikacije za otpremništva

Od 16. travnja 2015. godine ukinuti će se  pristup Web aplikaciji za otpremništva kojoj se pristupa  unosom korisničkog imena i lozinke. Ujedno se mijenja i web adresa pristupa, a nova adresa je: https://e-carina.carina.hr/websped.

Aplikaciji će se moći pristupiti samo korištenjem poslovnih digitalnih certifikata čiji je ovlašteni izdavatelj FINA (isti certifikati se koriste za slanje obrazaca u sustave ePorezna i e-Carina).

Korisnici koji posjeduju certifikate i registrirani su u G2B sustav moći će ih koristiti za pristup ovoj aplikaciji na način da će administrator gospodarstvenika samo dodati novi poslovni sustav „Bankovne garancije“(https://e-carina.carina.hr/g2badministracija)

Oni koji ne posjeduju takve certifikate molimo da ih na vrijeme nabave, te da se obrate Helpdesku Carinske uprave za registraciju u G2B sustav, kako bi nakon registracije mogli pristupiti Web aplikaciji (https://e-carina.carina.hr/g2bprijava/).

Ujedno obavještavamo kako će se u potpunosti ukinuti funkcionalnost podnošenja Jedinstvenih carinskih deklaracija, dok će se i nadalje moći koristiti funkcionalnost uvida u Bankovne garancije putem Web aplikacije.

U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima molimo kontaktirati Helpdesk Carinske uprave (helpdesk@carina.hr; telefon 01 6511888).



Pisane vijesti