Obavijest gospodarstvenicima o privremenoj nedostupnosti aplikacije za dodjelu EORI broja u subotu 3.ožujka 2018. od 12:00 do 13:00 sati

Slika /5710/Slika - ostale informacije.jpg

S obzirom da EORI servis pozivaju poslovni sustavi NCTS, ECS, ICS, G2B, HRAIS i ostali, u navedenom vremenu neće biti moguće zaprimanje i obrada deklaracija. 

Obavještavamo gospodarstvenike da će EORI aplikacija i EORI servis biti privremeno nedostupni zbog provedbe potrebnih aktivnosti vezanih uz isporuku nove verzije.
 
Pri tome, naglašavamo da sustav HRAIS ima mogućnost da se uvozna carinska deklaracija (UCD) prihvati od strane carinskog službenika ako EORI baza ne radi u tom trenutku. Takve UCD su prije prihvata u statusu:  „Čeka se provjera EORI i poreznih brojeva“, te tada carinski službenik putem akcije: Odluči o EORI i poreznim brojevima, može potvrditi ispravnost EORI broja (npr. radi se o redovitom uvozniku - Provjera EORI brojeva može se izvršiti na temelju uvida u Potvrde o EORI broju ili na temelju podataka iz prethodnih carinskih deklaracija) i deklaracija se nakon toga automatski prihvaća. Napominjemo da je ovaj dio detaljnije pojašnjen točkom 5.2. Upute za provedbu postupka uvoznoga carinjenja robe br. 68/13 od 28..lipnja 2013.godine.
 
Nakon isteka vremena nedostupnosti, EORI aplikacija kao i EORI servis  bit će ponovno dostupni za sve EORI brojeve, hrvatske ili strane, koji  već postoje u nacionalnoj EORI bazi. Međutim, neće biti moguća komunikacija sa središnjim EOS sustavom jer će biti privremeno nedostupan u razdoblju  3.ožujka 2018. od 12:00 do 5.ožujka 2018. u 00:00 sati zbog čega u navedenom vremenu neće biti moguće dodijeliti novi EORI broj i dohvatiti strane EORI brojeve koji ne postoje u nacionalnoj bazi.

Zahvaljujemo korisnicima sustava na razumijevanju i strpljenju.
 
 

Pisane vijesti