Nezakonita prodaja trošarinskih proizvoda na području grada Rijeke

  • Slika /9017/Glavna slika, Rijeka 1..jpg
  • Slika
  • Slika

Pretragom obiteljske kuće i drugih prostora na području grada Rijeke ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske pronašli su veće količine nelegalnih trošarinskih proizvoda.  

Provodeći pojačane mjere nadzora i provjera ovlašteni carinski službenici  Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su temeljem naredbe suda pretragu  obiteljske kuće i drugih prostora na području grada Rijeke.  

Provedenom pretragom pronađeno je ukupno 1690 litara nezakonito uskladištenog pogonskog goriva eurodizel, dvije ručne pumpe s volumetrom za pretakanje i utakanje goriva, 22 760 komada raznih vrsta cigareta koje nisu označene nadzornim markicama Ministarstva financija RH, 108,5 kilograma sitno rezanog duhana koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija RH te 66 kutija gelova za erektilnu disfunkciju „Kamagra“.  

Zbog počinjenja prekršaja iz članka 133. stavak 1. točka 3. Zakona o trošarinama protiv počinitelja bit će pokrenut prekršajni postupak te će se izdati prekršajni nalog kojim će se izreći novčane kazne u iznosu od 99.000,00 kuna.  Nadležnom Područnom carinskom uredu Rijeka bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 116.136,84 kuna.  

Nadalje, zbog nezakonitog posjedovanja 66 kutija gelova za erektilnu disfunkciju „Kamagra“, čime se krše odredbe Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, počinitelju će se izdati prekršajni nalog i izreći novčane kazne u iznosu od 4.000,00 kuna.  

Pronađena roba je oduzeta potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta.

Pisane vijesti