Nezakonita prodaja cigareta na području Rijeke

  • Slika /13477 - Nezakonita prodaja cigareta-Rijeka/Glavna Slika.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici u suradnji sa policijskim službenicima PU primorsko goranske pronašli su i oduzeli preko 62000 kom cigareta.

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Rijeka u suradnji sa policijskim službenicima PU Primorsko goranske uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Dax“ prilikom pretrage više vozila i stambenog prostora na području Rijeke kojim se koristi hrvatski državljanin pronašli su i oduzeli ukupno 3119 paketića ispunjenih sa po 20 komada (311,9 šteka / 62.380 kom) raznih vrsta cigareta koje nisu označene duhanskim markica Ministarstva financija RH i 50 litara naftnih derivata za koje osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona protiv osumnjičenog Služba za mobilne jedinice Rijeka podnijet će kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Nadležnom Odjelu za nadzor i upravni postupak PCU Rijeka bit će podnesen Zahtjev za donošenje rješenja za obračun i naplatu trošarine na cigarete u iznosu od 9.505,46 EUR. Kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga privremeno je oduzeto osobno vozilo marke Opel Vectra korišteno za nezakonito skladištenje duhanskih proizvoda.

Pisane vijesti