NCTS izmjena XML shema (tehničke kodne liste 70 i 71)

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2143_201505271258297732.jpg

U dijelu stranica e-Carina, NCTS, pridruženi dokumenti ; NCTS XML sheme i primjeri, dodane su nove XML sheme. Izmjene se odnose na izmjene u implementaciji tehničkih kodnih lista 70 i 71. Navedene izmjene bit će implementirane u pred produkcijsko okruženje od 02.lipnja 2015. Godine i na taj način dostupne gospodarstvenicima za testiranje Od 18.lipnja 2015.godine izmijenjene sheme bit će implementirane u produkcijskom okruženju.

PROMJENE:

TCL70 dinamički ovisi o sadržaju CL9 iz CSRD-a pa se provjera podataka prema sadržaju TCL70 izbacuje iz shema poruka, a ista kontrola se implementira u aplikaciji.

TCL71 dinamički ovisi o sadržaju CL63 iz CSRD-a pa se provjera podataka prema sadržaju TCL71  izbacuje iz shema poruka, a ista kontrola se implementira u aplikaciji.

Prema tome:

Promijenjene su sheme iz kojih se isključuju TCL70 i TCL71 (do sad implementirane kao eksplicitni popis zemalja)

implementira se ovisnost kodnih listi TCL70 i TCL71 o kodnoj listi CL9 (implementacija u aplikaciji, na isti način kao i ostali Uvjeti ili pravila)

Mijenja se samo način implementacije kontrola po TCL70 i TCL71.

RAZLIKA u odnosu na trenutno stanje je:

Ukoliko je poruka neispravna po TCL70 ili TCL71, od sad će se kreirat IE906 (a ne kao do sad: IE917)

Opis promjena provedenih na shemama poruka:

CD poruke:

Iz XML schema za CD poruke ukinuta su dva simpleType-e: CountryCodesCustomsOfficeListsType i CountryCodesGuaranteeManagementNonEcType (nctsCdTechnicalCodelists.xsd) koji su predstavljali tehničke kodne liste TCL70 i TCL71.

Posljedica toga je da:

element CountryCode iz complexType-a GuaranteeCountryType (nctsCdComplexTypes.xsd) više nije tipa CountryCodesCustomsOfficeListsType. Promijenjen je u basicTipe a2Type (nctsCdBaseTypes.xsd).

element NotValidForOtherContractingParties iz complexType-a ValidityLimitationNonEcType (nctsCdComplexTypes.xsd) više nije tipa CountryCodesGuaranteeManagementNonEcType. Promijenjen je u basicTipe a2Type (nctsCdBaseTypes.xsd).

CC poruke:

Iz XML schema za CC poruke ukinuta su dva simpleType-e: CountryCodesCustomsOfficeListsType i CountryCodesGuaranteeManagementNonEcType (nctsEdTechnicalCodelists.xsd) koji su predstavljali tehničke kodne liste TCL70 i TCL71.

Posljedica toga je da:

element CountryCode iz  complexType-a GuarantorType (nctsEdComplexTypes.xsd) više nije tipa CountryCodesCustomsOfficeListsType. Promijenjen je u basicTipe a2Type (nctsEdBaseTypes.xsd).

element NotValidForOtherContractingParties iz complexType-a ValidityLimitationNonEcType (nctsEdComplexTypes.xsd) više nije tipa CountryCodesGuaranteeManagementNonEcType. Promijenjen je u basicTipe a2Type (nctsEdBaseTypes.xsd).

U xml schemama nije više naveden popis država.  Njihova ispravnost će se provjeravati unutar NTA, na način kao što se provjeravaju Uvjeti i pravila.

Implementacija kontrola podataka po kodnim listama 70 I 71 će se provoditi povezivanjem sa šifrarnicima koji se nalaze u CSRD-u.

 



Pisane vijesti