Na području područnog carinskog ureda osijek u međunarodnim teretnim vlakovima otkriveno 19 ilegalnih imigranata

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1589_201310071045524544.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 5. listopada 2013. godine, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici Graničnog carinskog ureda Bajakovo, Službe za robno granične procedure Željeznički kolodvor Tovarnik, provodeći pojačane mjere carinskog nadzora, u suradnji s policijskim službenicima, na Željezničkom kolodvoru Vinkovci i Tovarnik spriječili su pokušaj ilegalnog ulaska u područje Europske unije ukupno devetnaest (19) stranih državljana.

Naime, pri ulasku u Republiku Hrvatsku, na ŽK Vinkovci, detaljnim pregledom kompozicije od 22 vagona međunarodnog teretnog vlaka koji prometuje na relaciji Šid-Vinkovci-Rijeka otkriveno je u jednom vagonu 15 ilegalnih imigranata: 14 državljana Sirije i 1 državljanin Alžira.

Istoga dana, na ŽK Tovarnik, detaljnim pregledom kompozicije od 24 vagona međunarodnog teretnog vlaka koji prometuje na relaciji Šid-Vinkovci-Treviso otkriveno je u dva vagona četiri (4) državljana Sirije koji su pokušali ilegalno prijeći državnu granicu i ući u Republiku Hrvatsku.

Budući da otkriveni ilegalni imigranti nisu posjedovali osobne isprave, svi su privedeni u Policijsku postaju Tovarnik radi daljnjeg postupka.

Pojačane mjere carinskog nadzora koje provode ovlašteni carinski službenici GCU Bajakovo, RGP Tovarnik, u suradnji s policijskim službenicima, rezultirale su sprječavanjem ilegalnih migracija i u proteklom razdoblju:

  • Dana 3. listopada 2013. godine na Željezničkom kolodvoru Vinkovci detaljnim pregledom 34 vagona međunarodnog teretnog vlaka koji prometuje na relaciji Šid-Vinkovci-Rijeka u jednom su vagonu otkrivena 4 ilegalna imigranta, dva državljana Sirije i dva državljana Palestine, svi bez osobnih isprava,
  • Dana 1. listopada 2013. godine na Željezničkom kolodvoru Vinkovci detaljnim pregledom kompozicije međunarodnog putničkog brzog vlaka koji prometuje na relaciji Šid-Villach, skrivena u prostoru strujnog ormarića, otkrivena je jedna osoba albanske nacionalnosti, bez osobnih isprava,
  • Dana 29. rujna 2013. godine na Željezničkom kolodvoru Vinkovci detaljnim pregledom 30 vagona međunarodnog teretnog vlaka koji prometuje na relaciji Šid-Vinkovci-Rijeka, u prostorima između tri vagona, otkrivena su 3 ilegalna imigranta, dva državljana Sirije i jednom državljaninu Maroka, svi bez osobnih isprava.

Svi otkriveni ilegalni imigranti su privedeni u Policijsku postaju Tovarnik radi utvrđivanja osobnog identiteta i daljnjeg postupanja policijskih službenika. Protiv istih je pokrenut prekršajni postupak zbog ilegalnog prelaska hrvatske granice te su u postupku readmisije vraćeni na teritorij Srbije iz koje su došli.



Pisane vijesti