Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek otkrili pokušaj krijumčarenja 17.400 komada raznih vrsta cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1588_201310071043135481.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 06. listopada 2013. godine na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, provodili su pojačani carinski i trošarinski nadzor, slijedom čega su otkrili pokušaj krijumčarenja 17.400 komada raznih vrsta cigareta.

Naime, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek pri ulasku u EU, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Bajakovo, zaustavili su teretno vozilo turskih registracijskih oznaka kojime je upravljao državljanin Republike Turske. Pretragom teretnog motornog vozila, uz uporabu tehničke opreme, u prednjem dijelu kabine iznad vjetrobranskog stakla te u lijevoj bočnoj stranici, ukupno je pronađeno skriveno 17.400 komada raznih vrsta cigareta označenih markicama Ministarstva Financija Republike Srbije i bez nadzornih markica.

O svemu naprijed navedenom obaviješten je Općinski državni odvjetnik u Vinkovcima koji je donio odluku da se protiv prekršitelja podnese kaznena prijava, zbog kaznenog djela iz članka 257. stavak 1. Kaznenog zakona. Roba koja je predmet kaznenog dijela privremeno je oduzeta do okončanja kaznenog postupka, a obračun carinskih davanja na cigarete iznosi 9.865,80 kuna.



Pisane vijesti