Na području Carinarnice Varaždin otkriven pokušaj krijumčarenja medicinskih implatanata

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC04105_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 10. listopada 2007. godine, na CI GORIČAN, Carinarnica Varaždin, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora otkriven je pokušaj krijumčarenja medicinskih implatanata.

 

            Ulaznoj carinskoj kontroli iz pravca Republike Mađarske pristupio je vozač osobnog vozila hrvatskih registarskih oznaka, koji na upit carinskog službenika što ima za prijaviti, odgovara da nema ništa, te se pristupilo  pregledu vozila. Pregledom unutrašnjosti vozila namijenjenoj za prijevoz osoba, ispod prednjeg sjedala suvozača pronađena je vrećica u kojoj su se nalazile dvije kutije sa medicinskim implatantima. Nadalje, pronađena je vrećica istog sadržaja i ispod sjedala vozača, a ista je bila prekrivena putnikovom torbom u kojoj se nalazila dokumentacija. Daljnjim pregledom pronađena je i treća vrećica na prednjem sjedalu suvozača u kojoj su se nalazile slijedeće dvije kutije sa implatantima.

 

            Na spomenuti način došlo je do povrede carinskih propisa, jer za istu robu nije bila podnesena deklaracija, a nadalje mjesto na kojem se roba nalazila i način na koji je tamo bila postavljena, jer je nije bilo moguće uočiti bez dodatnih radnji, potvrđuju namjeru skrivanja iste.

            Protiv počinitelja bit će pokrenut carinski prekršaj, a roba se oduzima do okončanja prekršajnog postupka.



Pisane vijesti