Na području Carinarnica Slavonski Brod i Vukovar otkriveni pokušaji krijumčarenja cigareta

Slika /arhiva/Slike/Novosti/2vckb0_4891.jpg

Dana 04. i 05. prosinca 2009. godine, na području Carinarnica Vukovar i Slavonski Brod, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole, otkriveno je nekoliko pokušaja krijumčarenja cigareta.

Naime, dana 4. prosinca 2009. godine, carinski su službenici CI Ilok Carinarnice Vukovar izdvojili za detaljan pregled osobno motorno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin. Izvršenom pretragom  istog vozila pronađene su skrivene cigarete marke „ RONHILL LIGHTS“, u količini od 7.960 komada.

Kontrolom što su je provodili carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Odjela za nadzor Carinarnice Vukovar na CI Županja Most, dana 05. prosinca 2009. godine, u osobnom motornom vozilu austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin pronađene su skrivene cigarete raznih vrsta u količini od 27.600 komada. Vrijednost pronađene robe je 12.160,00 kn.

Istog su dana carinski službenici na CI Slavonski Brod – Most Carinarnice Slavonski Brod otkrili pokušaj krijumčarenja cigareta u osobnom motornom vozilu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Federacije Bosne i Hercegovine. U konkretnom slučaju, izvršenom pretragom vozila pronađene su skrivene cigarete marke „RONHILL“ i  „RONHILL LIGHTS“, u količini od 25.600 komada.

Protiv počinitelja pokrenuti su carinski prekršaji, a skrivena roba – cigarete  oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

 



Pisane vijesti