Na graničnom prijelazu Bajakovo spriječeno krijumčarenje 41.480 komada cigareta

Nositelj srpske putne isprave je dana 20. rujna 2015. godine na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek na ulazu u Republiku Hrvatsku, pokuša  je na skriven način bez prijave unijeti na područje Europske unije 41.480 komada cigareta različitih vrsta

Dana 20. rujna 2015. godine na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, GCU Bajakovo, RGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku pristiglo je osobno vozilo marke Peugeot 307 HDI, austrijskih registracijskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin Republike Srbije, rođen 1988. godine, nositelj srpske putne isprave.
 
Navedeni je na skriveni način pokušao bez prijave unijeti u područje Europske unije  41480 komada cigareta različitih vrsta (Marlboro, Marlboro Gold, Davidoff Classic, Karelia Slims, Eve, Parliament i LM Forward).

Predmetne cigarete su pronađene u vratima prtljažnog prostora, u unutrašnjosti zadnjih desnih i lijevih vrata, u naslonu vozačevog i suvozačevog sjedala, desnom i lijevom ventilacijskom otvoru, u lijevom i desnom pragu vozila,  u zadnjem vanjskom braniku, kao i u naknadno ugrađenom i montiranom prostoru u podu vozila  (dimenzija 6x50x130 cm u pretincu sa lijeve i desne strane) koji nije tvornički ugrađen.

Protiv počinitelja je  podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Za cigarete i vozilo koji su predmet kaznenog djela okrivljenome je izdana potvrda o privremenom oduzimanju, a isti je predan policijskim službenicima na daljnje postupanje.

Za pronađene cigarete obračunata je trošarina u iznosu od 30.008,72 kuna.

 



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor