Na graničnim prijelazima Klek i Karasovići spriječeno krijumčarenje preko 45 kilograma marihuane

  • Slika /slike/Vijesti/2015g/3526/photo 3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na graničnim prijelazima Klek i Karasovići ovlašteni carinski službenici su tijekom vikenda, 28. i 29. studenog 2015. godine spriječili tri pokušaja krijumčarenja ukupno 45.185 grama droge tipa marihuana.


Na graničnim prijelazima Klek i Karasovići, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Split ovlašteni carinski službenici su tijekom vikenda,  28. i 29. studenog 2015. godine spriječili pokušaj krijumčarenja ukupno 45.185 grama droge marihuana.
 
Dana 28. studenog 2015. godine, na RGP Klek Graničnog carinskog ureda Metković, spriječen je pokušaj krijumčarenja 11.368 kg droge tipa marihuana koja se nalazila skrivena u vozilu registracijskih oznaka Crne Gore, na mjestu između vanjskog lima i tapecirunga (pored stražnjeg lijevog i desnog sjedala). Koristeći uređaj za mjerenje gustoće materijala „Buster“ i uređaj endoskop, u unutrašnjosti vozila uočeni su PVC paketi koji su izgledom karakteristični za pakiranje droge. Policijski službenici preuzeli su daljnje postupanje sa osumnjičenikom i pronađenom drogom.

Nadalje, dana 29. studenog 2015. godine na RGP Karasovići, u dva odvojena slučaja otkriveni su pokušaji krijumčarenja droge tipa marihuana, u vozilu registracijskih oznaka Republike Albanije i u vozilu registracijskih oznaka Crne Gore, u ukupnoj količini od 33.817 grama.  Naime, temeljem uočenih sumnjivih preinaka na podvozju vozila carinski su službenici, izdvojili predmetna vozila za detaljan pregled. Pregledom su vozila, u podu vozila, pronađeni sakriveni paketići sa sadržajem droge tipa marihuana. U oba slučaja policijski su službenici PP Gruda preuzeli daljnje postupanje sa osumnjičenikom i pronađenom drogom.

Pisane vijesti