Na CI Slavonski Brod-most Carinarnice Slavonski Brod otkriven pokušaj krijumčarenja 30.000 komada cigareta raznih vrsta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/d1dhxz_4851.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 25. studenog 2009. godine, na CI Slavonski Brod-Most, Carinarnica Slavonski Brod, prilikom provođenja mjera carinskog nadzora i kontrole otkriven je pokušaj krijumčarenja 30.000 komada cigareta raznih vrsta.
 
U konkretnom slučaju, na putničkom ulazu u Republiku Hrvatsku pristupilo je osobno motorno vozilo bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Federacije Bosne i Hercegovine. Na upit carinskih službenika Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, vozač odgovara da nema ništa. Vizualnim pregledom vozila uočeno je kako je ispod zadnjeg dijela trupa vozila kod pričuvnog kotača nadograđen poseban prostor. Zbog sumnje da se u navedenom slučaju radi o povredi carinskih propisa, izvršena je detaljna pretraga vozila.

Detaljnim pregledom vozila pronađene su cigarete sakrivene u prerađenom prostoru ispod desnog stražnjeg blatobrana, u posebno izrađenom prostoru ispod prtljažnog prostora vozila te u posebno izrađenom prostoru u prtljažniku vozila.

 Ukupno je pronađeno 1.500 kutija, odnosno 30.000 komada cigareta s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske FOR EXPORT ONLY, i to 25.000 cigareta marke RONHILL LIGHTS i 5.000 komada cigareta marke RONHILL SUPER LIGHTS.

Kako je na spomenuti način došlo do povreda odredaba Carinskog zakona, odnosno odredbe članka 240. stavka 1. točke 2. istog zakona, sakrivena roba i vozilo privremeno su zadržani, a protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak.



Pisane vijesti