Na ci duboševica otkriven pokušaj krijumčarenja 26.400 komada cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/Prekršaj Duboševica 007_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 10. listopada 2008. godine na CI Duboševica Carinarnice Osijek u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora, otkriven je pokušaj krijumčarenja cigareta .

 

Pokušaj krijumčarenja je otkriven u kombi vozilu mađarskih registarskih oznaka kojim je upravljao mađarski državljanin i u kojem je ukupno pronađeno 26.400 komada cigareta.

 

Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, putnik je odgovorio da nema ništa, nakon čega se pristupilo pregledu vozila i osobnih stvari putnika.

 

Detaljnim pregledom vozila u istom je otkriven posebno izrađen prostor unutar spremnika za gorivo, do kojeg se dolazi podizanjem zadnjeg sjedišta pomoću posebno izrađenog mehanizma za podizanje sjedišta, te podizanjem tepiha. U podu je nađen poklopac veličine 32 x 31 cm u izrezanom podu vozila. Podizanjem poklopca pronađen su skrivene cigarete koje su bile složene unutar spremnika za gorivo, u prostoru veličine 70 x 90 cm, a dubine 23 cm. Ukupno je pronađeno 26.400 komada cigareta marke „WEST“, „WEST SILVER“, „MARLBORO“ i „VICEROY“. 

 

Roba i kombi vozilo je privremeno oduzeto, a protiv okrivljenika je pokrenut carinsko prekršajni postupak .



Pisane vijesti