Na CI Bajakovo spriječen pokušaj krijumčarenja 41.400 komada raznih vrsta cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/nm5lwi_12441.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 17. srpnja 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, spriječili su pokušaj krijumčarenja 41.400 komada raznih vrsta cigareta.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Bajakovo, pristigao je autobus, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske te još dva zamjenska vozača. Na upit carinskih službenika ima ju li što za prijaviti, isti su odgovorili da nemaju ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu naprijed navedenog vozila. Detaljnim pregledom autobusa, pronađeno je skriveno u prostoru za ventilaciju 41.400 komada različitih vrsta cigareta, i to: Winston (classic i blue), Clasic (gold i blue), LD (blue, pink i violed) te Marlboro s nadzornim markicama Republike Srbije.

O svemu naprijed navedenom obaviješten je Županijski državni odvjetnik koji je donio odluku da se protiv istih podnesu prekršajne prijave. Unošenjem ili iznošenjem robe na skriven način počinjen je prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je trojci vozača naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 15.000,00 kuna i trošarina na cigarete u ukupnom iznosu od 42.887,40 kuna.



Pisane vijesti