Na ci bajakovo spriječen pokušaj krijumčarenja 21 470 komada cigareta skrivene u stolariji

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/jqq1o2_12781.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 30. srpnja 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, carinski službenici Carinske ispostave Bajakovo, spriječili su pokušaj krijumčarenja 21 470 komada cigareta.
Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Bajakovo, pristiglo je kombi vozilo s putnicima, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske. Na upit carinskih službenika ima ju li što za prijaviti, isti su odgovorili da nemaju ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu naprijed navedenog vozila. Detaljnim pregledom kombi vozila, pronađeno je skriveno u stolariji koju su prevozili u šupljinama unutrašnjosti drvenih vrata i štokovima vrata koja su se nalazila u prtljažnom dijelu vozila, 21 470 komada cigareta marke „RODEO BLUE“ s nadzornim markicama Republike Srbije.

O svemu naprijed navedenom obaviješten je Županijski državni odvjetnik koji je donio odluku da se protiv prekršitelja podnese kaznena prijava, zbog kaznenog djela iz članka 298. stavak 1. Kaznenog zakona. Također, sukladno odredbama Zakona o trošarinama istome je izvršen obračun trošarine u iznosu od 44.714,10 kuna.



Pisane vijesti