Na ci bajakovo otkriven pokušaj krijumčarenja 96.344,40 grama opojne droge hašiš

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/k1qkv5_3271.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 01. ožujka 2009. godine, u vremenu od 13.30 sati, carinski službenici CI Bajakovo Carinarnice Vukovar i Odjela za droge PU Vukovarsko – srijemske otkrili su pokušaj krijumčarenja opojne droge tipa hašiš u osobnom motornom vozilu Peugeot 807 nizozemskih registarskih oznaka, kojim je upravljao nizozemski državljanin i u kojem je ukupno pronađeno 96.344,40 grama opojne droge tipa hašiš.

Kontrolom putnih isprava od strane policijskih djelatnika vozilo je udaljeno s ulazne trake te se pristupilo pregledu vozila, prilikom čega je utvrđeno da se staklo na stražnjim kliznim vratima ne može spustiti.

Izvršen je pregled pomoću endoskopa te je uočeno da se u zadnjem dijelu vozila, u vratima, nalazi nekolicina paketića umotanih u aluminijsku foliju, što je po načinu pakovanja i samom obliku upućivalo na paketiće s drogom.

Ukupno je, u suradnji s djelatnicima Odjela za droge PU Vukovarsko – srijemske pronađeno 377 paketa opojne droge tipa hašiš (tvrdo prešani), u ukupnoj količini od 96.344,40 grama, sakrivenih u prednjem lijevom i desnom blatobranu, zadnjim lijevim i desnim vratima, krovnom nosaču prtljage i zračnom filteru.



Pisane vijesti