Konferencija o suzbijanju nezakonite trgovine duhanskim proizvodima

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/Image017_thumb.jpg
  • Slika

U organizaciji Mađarske carine i financijske straže te Mađarskog udruženja proizvođača duhana održana je vremenu od dana 24. do 25. travnja 2008. godine u Budimpešti, Konferencija o nezakonitoj trgovini duhanskim proizvodima.

 

                               Uz predstavnike većine europskih zemalja te predstavnike INTERPOL-a, EUROPOL-a, OLAF-a, Svjetske carinske organizacije – RILO Istočna i središnja Europa, sastanku su prisustvovali i predstavnici duhanske industrije „BRITISH AMERICAN TOBACCO“, „JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL“, „IMPERIAL TOBACCO GROUP“ i „CONTINENTAL TOBACCO CORPORATION“, pri čemu su kao predstavnici Carinske uprave Republike Hrvatske na konferenciji sudjelovale gospođa Ivana Javor, načelnica Odjela za droge, opasne tvari i sprječavanje pranja novca Službe za nadzor i gospođa Jasna Vojvodić, viši savjetnik u Odjelu za porezni sustav Službe za posebne poreze.

 

            Tijekom dvodnevne konferencije, prikazane su brojne prezentacija s područja suzbijanja ilegalne trgovine duhanskim proizvodima, borbe protiv krijumčarenja i krivotvorenja cigareta te učinkovite međunarodne suradnje, te su sudionici upoznati s novim trendovima kada je posrijedi krijumčarenje cigareta kao i aktivnostima koje poduzimaju sami proizvođači cigareta kako u cilju zaštite svojih proizvoda od krivotvorenja te u pogledu suradnje s carinskim službama u svrhu učinkovite borbe protiv krijumčarenja i krivotvorenja.



Pisane vijesti