Izvješće o radu carinske uprave za 2014. godinu

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2101_201504151119587819.jpg

Ministarstvo financija, Carinska u cilju potpunog ostvarenja strateških ciljeva, zadanih članstvom u Europskoj i Carinskoj uniji, poštujući međunarodne, nacionalne i međuinstitucionalne zadane vrijednosti i tijekove u kretanju roba, usluga, kapitala i ljudi provela je do sada iznimno veliki broj reformi u zakonodavnom, ustrojstvenom i funkcionalnom dijelu. Tradicionalna zadaća prikupljanja prihoda sa osnove naplate carina i poreza, nadograđena je i zaštitnom ulogom carinske službe. 

Početkom 2014. godine  odredbama Zakona o carinskoj službi proširen je djelokrug rada i poslovi Carinske uprave pa je tako osnaženo postupanje u cilju efikasnijeg suzbijanja svih oblika i modaliteta obavljanja gospodarskih aktivnosti koje odstupaju od legitimnih normi odnosno na otkrivanje i suzbijanje „sive ekonomije“ te nadzora nad naplatom proračunskih i ostalih prihoda i transakcija u području prometa roba i usluga, nadzora nezakonite trgovine i obavljanja neregistrirane djelatnosti. 

Realizirajući strateške odrednice djelovanja kroz zadane ciljeve na linku GODIŠNJE IZVJEŠĆE O RADU CU ZA 2014.GODINU  donosimo najznačajnije postignute rezultate rada Carinske uprave za 2014. godinu.



Pisane vijesti