Izabran novi glavni tajnik svjetske carinske organizacije

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSCN1276_thumb.jpg
  • Slika

U sklopu redovitog godišnjeg zasjedanja Vijeća za carinsku suradnju Svjetske carinske organizacije (WCO), održanog u razdoblju od 26. do 28. lipnja 2008. godine u Bruxelles-u, održani su izbori za novog glavnog tajnika WCO-a. Za položaj glavnog tajnika WCO-a kandidiralo se ukupno devet kandidata, a izabran je Kunio Mikuriya, predstavnik Japana. Kunio Mikuriya od 2002. godine obnaša dužnost zamjenika glavnog tajnika WCO-a.

 

Kunio Mikuriya će preuzeti svoju novu dužnost 1. siječnja 2009. godine na razdoblje od 5 godina, budući da mandat sadašnjem glavnom tajniku WCO-a Michel Danetu, nakon dva uzastopna mandata istječe s krajem prosinca 2008. godine. Gosp. Mikuriya je predstavio svoj program i prioritete razvoja WCO-a s posebnim naglaskom na ravnopravno sudjelovanje svih zemalja članica u kreiranju politike i strategije WCO-a.

 

Na godišnjem zasjedanju Vijeća za carinsku suradnju WCO-a sudjelovali su generalni direktori carinskih službi te njihovi zamjenici kao predstavnici 173 države članice WCO-a. Carinsku upravu Republike Hrvatske predstavljali su Vesna Kadić, zamjenica ravnatelja Carinske uprave i Zlatica Tomašević, pomoćnica ravnatelja Carinske uprave.

 

Pored službenog dijela, konferencija je omogućila neformalne kontakte sa predstavnicima drugih carinskih službi, kao i neposredan razgovor o temama od zajedničkog interesa.



Pisane vijesti