GP Bajakovo - spriječen ilegalan prijelaz državne granice dva državljana Afganistana

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1925_201410150929118204.jpg
  • Slika

Dana 14. listopada 2014. godine, na Graničnom prijelazu Bajakovo, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa, ovlašteni carinski službenici RGP Bajakovo, u suradnji s policijskim službenicima Granične policije, na ulazu u Republiku Hrvatsku, spriječili su pokušaj ilegalnog prijelaza državne granice dva državljana Afganistana.

Toga dana na ulazni trak za teretna vozila pristupio je kamion srpskih registarcijskih oznaka, u vlasništvu srpske prijevozničke tvrtke, a kojim je upravljao srpski državljanin. Isti je za provoz na relaciji  Srbija - SR Njemačka – Nizozemska uredno prijavio aluminijski lim u rolama i pločama.

Vizualnom kontrolom kamiona utvrđeno je da carinska obilježja nisu oštećena. Pregledom sadržaja pošiljke u tovarnom prostoru nisu utvrđene nepravilnosti. Međutim, detaljnim pregledom donjeg postroja priključnog vozila, iznad prostora paletarnika otkrivene su dvije osobe koje su, ležeći na metalnoj konstrukciji, pokušale ilegalno prijeći državnu granicu i ući u prostor Europske unije.

Naknadno je utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana koje su preuzeli policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.



Pisane vijesti