EMCS Faza 4.0 Upute za gospodarstvenike koji koriste servis Carinske uprave – EMCS web aplikaciju za gospodarstvenike

Obavještavamo trošarinske obveznike koji koriste servis Carinske uprave – EMCS web aplikaciju za gospodarstvenike (https://e-carina.carina.hr/emcs/) da je objavljena nova verzija upute za korištenje web aplikacije nadograđene u skladu sa EMCS fazom 4.0.
 
Upute za korisnike detaljno opisuju EMCS web aplikacije za gospodarstvenike prema profilima korisnika i poslovnim procesima i dostupne su na mrežnim stranicama Carinske uprave unutar izbornika e-Carina/EMCS/Upute i dodatne informacije za korisnike https://carina.gov.hr/istaknute-teme/e-carina/emcs/upute-i-dodatne-informacije-za-korisnike/3598, odnosno biti će dostupne unutar same aplikacije (za on-line konzultaciju, ispis ili pohranu lokalno na računalu).
 
EMCS fazom 4.0 se primjena EMCS sustava, uz već implementirana kretanja trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine, proširuje i na EU kretanja trošarinskih proizvoda puštenih u potrošnju (tzv. kretanja s plaćenom trošarinom), a primjena ove faze EMCS sustava počinje s 13.02.2023. na razini EU-a.



Pisane vijesti