Donesen je pravilnik o izmjenama i dopuni pravilnika o primjeni zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi

Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi  objavljen je u ”Narodnim novinama” br. 144/10 od 22. prosinca 2010. godine i tada je stupio na snagu.

Izmjenama i dopunom Pravilnika produžuje se razdoblje označavanja i bojanja plavom bojom plinskog ulja za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi koje bi trajalo do uspostave cjelovitog sustava nadzora potrošnje plinskog ulja utemeljenog na kartičnom poslovanju a najkasnije do 31. prosinca 2011. godine.

Isto tako, produžen je rok za početak izdavanja dodatnih kartica goriva korisnicima  prava na potrošnju plinskog ulja obojanog plavom bojom odnosno pravnim osobama koje u Republici Hrvatskoj posluju na više različitih lokacija u poljoprivredi i fizičkim i pravnim osobama u ribarstvu, koje to mogu zatražiti od Agencije za plaćanja odnosno od nadležnog tijela koje je izdalo povlasticu za ribolov ili povlasticu za uzgoj, odnosno povlasticu za akvakulturu, na najkasnije 1. ožujka 2011. godine.



Pisane vijesti