Djelatnici odjela za mobilne jedinice otkrili više pokušaja krijumčarenja cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/2mtodn_12491.jpg
  • Slika

Dana 28. srpnja 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, otkrili su nekoliko pokušaja krijumčarenja cigareta.

Naime, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek na ulasku u Republiku Hrvatsku, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na CI Bajakovo, zaustavili su teretno motorno vozilo bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin. Pretragom teretnog motornog vozila, ispod oplate kabine pronađeno je skriveno 3.400 komada cigareta označenih markicama Ministarstva Financija Republike Srbije. Protiv prekršitelja je pokrenuta prijava o počinjenom prekršaju iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna, dok je roba oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Također, istoga dana, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, zaustavili su autobus makedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin. Pregledom je pronađeno u putnim torbama i sefu za dokumente neprijavljeno 2.400 komada cigareta, označenih markicama Ministarstva Financija Republike Makedonije. Pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju te je izvršen obračun carinskih davanja na cigarete u iznosu od 4.748,40 kuna.



Pisane vijesti