Carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima spriječili pokušaj nezakonitog postupanja sa prženom kavom u zrnu

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2112_201504271212268991.jpg

Dana 24. travnja.2015. godine ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji sa policijskim službenicima mobilne jedinice za nadzora državne granice Ravnateljstva policije, provodeći pojačane mjere nadzora, spriječili su pokušaj nezakonitog postupanja sa prženom kavom u zrnu koja je predmet oporezivanja prema Zakonu o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića.

Naime, prilikom pregleda osobnog vozila BiH registarskih oznaka, kojim je u trenutku kontrole upravljao državljanin Republike Srbije, u prtljažnom prostoru i iza sjedala suvozača i vozača pronađeno je i oduzeto ukupno 180 kilograma pržene kave u zrnu podrijetlom iz Italije a za koju predmetni nije posjedovao nikakvu dokumentaciju.

Prekršitelju je izdan Prekršajni nalog kojim je istom izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000,00 kuna zbog počinjenja prekršaja opisanog i kažnjivog člankom 28. stavak 01. točka 01. Zakona o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića.



Pisane vijesti