Carinski službenici spriječili pokušaj nezakonitog prometa duhana kao i pokušaj krijumčarenja lijekova

  • Slika /slike/Vijesti/2016/3902/Glavna slika.JPG
  • Slika

Pretragom obiteljskih kuća i prostorija na području nadležnosti PCU Zagreb otkriveno je nezakonito posjedovanje 55,75 kg duhana dok je na graničnom prijelazu RGP Slavonski Brod vozač autobusa pokušao iznijeti iz Republike Hrvatske 115 paketića raznih vrsta lijekova skrivenih u krevetu.

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb 22. veljače 2016. godine izvršili su pretragu obiteljskih kuća i drugih prostorija na dvije lokacije temeljem naredbe nadležnog Prekršajnog suda u Velikoj Gorici. Provedenim pretragama ukupno je pronađeno i oduzeto od vlasnika ukupno 55,75 kg duhana, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenja prekršaja prekršiteljima su uručeni Prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 18.000,00 kn te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 30.662,50 kn. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 
Također, tijekom provođenja pojačanih mjera nadzora pri ulasku u Republiku Hrvatsku, 24. veljače 2016. godine carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek na graničnom prijelazu RGP Slavonski Brod izvršili su pregled autobusa. Izvršenim detaljnim pregledom, kod vozača autobusa je pronađeno je 115 paketića raznih vrsta lijekova, u iznosu od 19.692,00 kn. Predmetni lijekovi nalazili su se skriveni u prostoru kreveta za odmor vozača. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog u iznosu od 4.700,00 kn, a lijekovi su oduzeti.

Pisane vijesti