Carinski službenici spriječili pokušaj krijumčarenja duhana, cigareta i nezakonitog prometa robe

  • Slika /slike/Vijesti/2016/4043/Glavna slika 1.JPG
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, Osijek i Varaždin, 23., 24. i 25. travnja 2016. spriječili su pokušaj krijumčarenja duhana, cigareta i robe kojom se povređuju prava intelektualnog vlasništva.

Obavljajući redovne mjere carinskog nadzora, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji sa carinskim službenicima kontrolnog mjesta Hrvatska Kostajnica i policijskim službenicima PGP Hrvatska Kostajnica pregledali su osobno vozilo slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH. Prilikom pretrage prtljažnog prostora u prostoru rezervnog kotača i ispod zadnjih sjedišta vozila te u prostoru šupljina zadnjeg branika vozila, pronađen je skriven sitno rezani duhan u količini od 60 kg, na koji nije plaćena trošarina. Zbog krijumčarenja duhana obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku te je izdan nalog za pretragu vozila, a postupanje su preuzeli policijski službenici PGP Hrvatska Kostajnica.
 
Također, tijekom provođenja nadzora cestovnog prometa u mjestu Virje, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin, zaustavili su osobno vozilo u kojem je pronađeno 40 kg sitno rezanog duhana, koji se nalazio u 8 PVC vreća, bez nadzornih markica Ministarstva financija. Protiv vozača biti će podnesen prekršajni nalog te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 
Nadalje, obavljajući redovne mjere carinskog nadzora, na RGP Bajakovo, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, pronašli su prilikom pretrage autobusa u ventilaciji i oplati stepenica te u krevetu skriveno ukupno 3000 komada cigareta. Isto tako, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, na RGP Slavonski Brod, tijekom provođenja nadzora u osobnom vozilu pronašli su robu kojom se povređuju prava intelektualnog vlasništva, i to: više pari tenisica te ženske torbice i novčanike, koje je vozač propustio prijaviti. Ukupna vrijednost pronađene robe u osobnom vozilu je 5.380,00 kn. Zbog počinjenja prekršaja prekršiteljima su uručeni Prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 6.000,00 kn, a na cigarete je obračunata i naplaćena trošarine u iznosu od 2.035,20 kn.  Roba koja je predmet prekršajnog djela u oba dva slučaja je oduzeta.
 

Pisane vijesti