Carinski službenici spriječili pokušaj krijumčarenja 48.000 komada cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1960_201411240902382153.jpg
  • Slika

Dana 22. studenoga 2014. godine, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zadar u suradnji sa službenicima PU Ličko-senjske, a u sklopu provedbe operativne akcije kodnog naziva REZAČ, spriječili su pokušaj krijumčarenja 48.000 komada cigareta.

Naime, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na državnoj cesti D –  217, prometni pravac granični prijelaz Ličko Petrovo Selo – Grabovac (D-1), kod Koranskog mosta, zaustavljeno je osobno vozilo čeških registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH. Pretragom vozila, u naknadno pregrađenom skrivenom prostoru, ukupno je pronađeno 24.000 komada cigarete marke RONHILL, sa izvoznim nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. O navedenom je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu i stalna služba Županijskog državnog odvjetništva u Gospiću. Zbog počinjenja prekršaja o provedbi carinskih propisa EU navedene cigarete i osobno vozilo su oduzeti, a protiv prekršitelja će biti podnesen optužni prijedlog te Zahtjev za naknadni obračun trošarine.

Istoga dana, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zadar, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa u suradnji sa policijskim službenicima, na državnoj cesti D –  217, prometni pravac granični prijelaz Ličko Petrovo Selo – Grabovac (D-1), u mjestu Vaganac, zaustavili su osobno vozilo bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala državljanka BiH. Pretragom vozila, utvrđeno je da je prtljažni prostor vozila prepravljen na način da postoji "duplo dno" te su carinski službenici u skrivenom prostoru, ukupno pronašli 24.000 komada cigarete marke RONHILL SUPERLIGHTS i RONHILL LIGHTS, sa izvoznim nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. O navedenom je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu i stalna služba Županijskog državnog odvjetništva u Gospiću. Zbog počinjenja prekršaja o provedbi carinskih propisa EU navedene cigarete i osobno vozilo su oduzeti, a protiv prekršitelja će biti podnesen optužni prijedlog te Zahtjev za naknadni obračun trošarine.



Pisane vijesti