Carinski službenici otkrili tonu duhana u kombi vozilu

  • Slika /13620 vijest SMJ Zadar duhan/glavna Slika 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Pregledom teretnog vozila na zadarskom području carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zadar pronašli su i oduzeli 1010,10 kilograma nelegalnog duhana u listu.

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zadar 24.studenog 2023. na području Zadarske županije radi kontrole zaustavili su teretno kombi vozilo BiH registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH iz Zagreba. Vizualnim je pregledom utvrđeno da je teretni prostor vozila ispunjen kartonskim kutijama iz kojih se širi intenzivan miris duhana.

Pretragom navedenog vozila utvrđeno je da se u istom nalazi 5 kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1010,10 kilograma duhana u listu - duhanske sirovine za koji vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu i za koji postoji osnovana sumnja da je predmet nezakonitog postupanja.

Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Zadar protiv osumnjičenog će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. stavak 1. Kaznenog zakona, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 115.302,90 eura.

Stranica